Η LA PRAIRIE
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΤΟΝ CHUL-HYUN AHN

ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η αναζήτηση της Επιστήμης του Φωτός από τη La Prairie λειτουργεί ως βάση για τη συνεργασία με τον καλλιτέχνη Chul-Hyun Ahn, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα στον κόσμο της Οπτικής Τέχνης και της Τέχνης του Φωτός, ώστε να δημιουργήσει τρία μοναδικά έργα για να εκτεθούν στο La Prairie Pavilion του Collectors Lounge στην έκδοση του 2019 του Art Basel στο Χονγκ Κονγκ.

TRANSPARENCY

Το έργο αυτό απεικονίζει μια πύλη άπειρων αντανακλάσεων, μέσω των οποίων ο θεατής μπορεί να ταξιδέψει σε ένα φανταστικό μέρος. Στρώματα από καθρέφτες που θυμίζουν τα στρώματα της επιδερμίδας, αντανακλούν το φως μέσα στο έργο, δημιουργώντας μια φωτεινή ψευδαίσθηση ενός σύμπαντος που διαστέλλεται. Η εικόνα του άπειρου είναι φορτισμένη με άπειρες πιθανότητες, δημιουργώντας μια στιγμή συλλογισμού για τη μοναδική δύναμη μεταμόρφωσης του φωτός.

4 DOTS

Ένα αναρτημένο κομμάτι που χρησιμοποιεί το χρώμα για να φέρει στο μυαλό το πέρασμα του χρόνου και τα κομμάτια που αποτελούν το λευκό φως. Σαν τις χρωστικές που βρίσκονται στα διάφορα στρώματα της επιδερμίδας, έτσι και τα χρωματιστά φίλτρα φωτός χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα εκθαμβωτικό φάσμα χρωμάτων. Το σχήμα κάθε τελείας είναι αναφορά στη κυτταρική σύνθεση, ενώ η επανάληψη της αντανάκλασης μιλάει για την απώλεια της φωτεινότητας με το χρόνο.

LIGHT DRAWING (MOLECULAR GEOMETRIC)

Ένα κομμάτι που χρησιμοποιεί το φως ώστε να αναπαραστήσει τη γεωμετρική διάταξη των ατόμων στο μόριο. Απλές γραμμές και σημεία μιμούνται τις δομές σε μεγέθυνση. Ξεκινώντας με την Επιστήμη του Φωτός, αυτό το έργο χρησιμοποιεί την αντανάκλαση και τη φωτεινότητα για να απεικονίσει την ομορφιά των πιο βασικών δομών του σύμπαντος.

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Ο Chul-Hyun Ahn γεννήθηκε το 1971 στο Busan της Ν. Κορέας. Πήρε Bachelor Καλών τεχνών από το Πανεπιστήμιο Τέχνης Chu-Gye στη Σεούλ της Ν. Κορέας και Master Καλών Τεχνών από το Mount Royal School στο Maryland Institute College της Βαλτιμόρης. Ο Ahn είναι διεθνώς καταξιωμένος και έργα του υπάρχουν σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ

Ακολουθώντας την καινοτόμο προσέγγισή τους στη γνώση της Επιστήμης του Φωτός, οι Ελβετοί επιστήμονες της La Prairie έφτιαξαν μια εξίσωση βασισμένη στη σχέση μεταξύ χρώματος, αντανάκλασης και φωτός που εφαρμόζεται στην επιδερμίδα. Είναι η Εξίσωση του Φωτός, αποκωδικοποιημένη.